Karipap Ketupat

karipap ketupat

Karipap ni memang kesukaan rakyat Malaysia. Ada je karipap frozen dalam peti ais ataupun kalau menyinggah ke warong kuih mesti karipap akan jadi salah satu pilihan kuih kita. Maybe not all but most of us.

Karipap ini banyak juga jenisnya dan kadang kala dikenali sebagai epok-epok. Selalunya ada karipap biasa atau karipap pusing. Ini bergantung kepada teknik ulian doh nya.

Tapi seperti biasa, daddy nak buat perubahan atau improvisation kepada karipap yang sediaada. Apa kata kali ni kita buat pula karipap anyam. Ramai mungkin rasa susah tapi bila dah tahu tekniknya senang je cuma remeh sedikit. Jom try buat kapripap anyam. Inti kali ni kita guna inti sardin ciliapi…. memang terbaik. Alang-alang dah menganyam kita panggil Karipap Ketupatlah.

Jangan lupa follow saya di ig : @daddyisthechef

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s